Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGS: Zajednički snagama za decentralizaciju i u sljedećoj godini

20.12.2016.

14:10

Autor: Olivera Vinković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Vjerujemo da će 2017. biti mnogo bolja. PGS će u saborsku proceduru kao Klub IDS-PGS-RI uputiti Zakon o Gorskom kotaru u nadi da će dobiti podršku i ostalih stranaka baš zbog obećanja koja su davali za Gorski kotar.

Dobar rezultat na parlamentarnim izborima obećavajući je i na predstojećim lokalnim, na kojima će koalicija PGS-IDS-RI i dalje ustrajati na decentralizaciji i regionalizmu, naglasili su danas čelnici PGS-a na godišnjem druženju s novinarima.

"Zajednički izlazak na parlamentarne izbore etablirao je regionalni blok kao jednu snažnu i čvrstu opciju. Najavljujemo da je upravo taj rezultat s parlamentarnih izbora odlična podloga za pripremu za županijske, gradske i općinske izbore u 2017. godini. Ova regija nosi razvoj Hrvatske, da se tu stvara više nego u ostalim županijama. Na regionalnim izborima mi želimo ići korak dalje i govoriti o županijskog decentralizaciji koja je isto tako potrebna kao što je potrebna i decentralizacija na državnoj razini", rekao je predsjednik stranke Darijo Vasilić.

Poslušajte izjavu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.