Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGS: Zbog loše vanjske politike Hrvatska gubi status ozbiljne zemlje

30.11.2016.

15:47

Autor: Robert Ferlin

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hrvatska vanjska politika, stanje obrazovnog sustava, kako pomoći Vukovaru te kadrovska politika Mosta kojom se pogoduje kumovima - bile su teme današnje konferencije za novinare Primorsko-goranskog saveza u Rijeci.

"Zbog svoje vanjske politike, Hrvatska gubi status ozbiljne zemlje", rekao je na konferenciji za novinare Primorsko-goranskoga saveza politički tajnik PGS-a Franjo Butorac. Gafovi premijera Plenkovića u Ukrajini, ministra Ive Stiera u Sloveniji ili predsjednice Grabar Kitarović u Kanadi loši su primjeri hrvatske vanjske politike, i ako se nastavi tako voditi, ne piše nam se dobro. 

Sudeći po smjernicama razvoja, ni u zemlji neće biti bolje jer, kako je rekla zamjenica predsjednika PGS-a Tea Mičić Badurina, Vlada razvoj bazira na vojsci, braniteljima i umirovljenicima. Počasni predsjednik dr. Nikola Ivaniš osvrnuo  se na kadrovsku politiku Mosta, koji u organe vlasti zapošljava kumove i missice. Javlja Robert Ferlin:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.