Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ: 102 preminula u četvrtom epidemijskom valu

15.11.2021.

11:53

Autor: Tatjana Sandalj

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Foto: - / -

Stožer civilne zaštite Prmorsko-goranske županije javio je o 29 novooboljelih od COVID-19 bolesti potvrđenih nakon 304 laboratorijska uzorka obrađena tijekom nedjelje u hitnoći. U riječkom KBC-u još 11 osoba više liječi se od te bolesti.

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 1135 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrlo je 55 osoba, priopćio je u ponedjeljak Nacionalni stožer civilne zaštite. (Hina)

Manji broj utvrđenih novooboljelih pridonio je smanjenju broja aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti na području PGŽ na 4359. 

Udio pozitivnih među laboratorijski obrađenim testovima je 9,54 posto, a udio bolnički liječenih u ukupnom broju aktivnih slučajeva je 3,48 posto.

17 novooboljelih je iz Rijeke i mjesta u prstenu, šestero je iz crikveničko-vinodolske regije te po dvoje s liburnijskog područja, iz Gorskog kotara i s otoka Krka. Deset novooboljelih je iz radno sposobne populacije, pet ih je iz mlađih dobnih skupina, a 14 ih je starije od 65 godina. 

Prema podacima ravnateljstva riječkog KBC-a, u bolnici se od COVID-19 bolesti liječe 152 osobe. U jedinici intenzivne skrbi na respiratoru je 13 osoba.

Tijekom nedjelje su u regionalnom kovid centru preminule još tri osobe od COVID-19 bolesti. Sve tri imale su prebivalište na području PGŽ. Tako se ukupni broj preminulih u četvrtom valu popeo na 102 osobe, a 22 među njima bile su cijepljene. 

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ Vladimir Mićović izvijestio je da je procijepljeno 63 posto stanovništva PGŽ te da brojke novooboljelih i hospitaliziranih i dalje rastu. U tjedan dana broj hospitaliziranih je porastao za 20 posto, izvijestio je Mićović koji smatra da treba povećati broj cijepljenih i izbjeći nepotrebna masovna testiranja.

Rekao je i da se prošloga tjedna cijepljenju odazvalo 50 posto više ljudi nego tjedan ranije te da se cijepi i znatno veći broj madih, među kojima je sada tek oko 10 posto procijepljenih. Mićović je komentirao i broj preminulih, poslušajte:

Mićović: U prošlom tjednu broj umrlih tjedno narastao je 16 posto, pripremila Olivera Vinković

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.