Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ: 104 novozaraženih, čak 219 ljudi ozdravilo

10.11.2020.

10:02

Autor: Ivan Ribarić

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

U Primorsko-goranskoj županiji danas su 104 novozaražene osobe koronavirusom dok ih je čak dvostruko, njih 219, ozdravilo. Time se nastavlja višednevni trend pada aktivnih slučajeva Covid 19 bolesti kojih je trenutno na području Županije 1280.

Iz epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ javljaju da je u protekla 24 sata testirana 791 osoba. Dobra je vijest da nema porasta oboljelih među starijom populacijom, u ukupnom broju zaraženih ih je na današnji dan 16 posto. Stanje u domovima za starije osobe je stabilizirano te nema povećanja broja novozaraženih među korisnicima.

Tijekom protekla 24 sata u riječkoj bolnici na liječenju se nalazi 82 COVID pozitivna pacijenata. Ukupno je na COVID odjelima sa srednje teškim simptomima smješteno 69 pacijenata. U Centralnom respiracijskom centru na riječkom lokalitetu liječi se 13 pacijenata, gdje se o osam osoba skrbi uz pomoć respiratora.

U navedenom razdoblju preminuo je jedan pacijent (muškarac, 1948.), s prebivalištem u Ličko-senjskoj županiji. Poslušajte izjavu glavnog epidemiologa Dobrice Rončevića:

Dobrica Rončević o školama i fakultetima, pripremio Vladimir Jurić

Dobrica Rončević o stanju u PGŽ, pripremio Vladimir Jurić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.