Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ: testiranje u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo danas i sutra produljeno do 18 sati

25.01.2022.

11:29

Autor: Radio Rijeka

Testiranje na koronavirus

Testiranje na koronavirus

Foto: Ilustracija/Davor Puklavec / Pixsell

U Primorsko-goranskoj županiji danas je 918 novooboljelih, a 694 osobe su ozdravile. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 3457 uzoraka briseva, što čini udio od 26,55 posto pozitivnih od ukupnog broja testiranih uzoraka.

627 novooboljelih osoba su iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, 113 iz Liburnijskog područja, 92 iz Gorskog kotara, 81 iz Crikveničko- vinodolske regije, tri osobe s otoka Lošinja te dvije s otoka Krka. Tako se broj aktivnih slučajeva u županiji povećao te iznosi 9441.


Najveći broj novooboljelih osoba, njih 525 pripadaju skupini radno aktivne populacije, 231 mlađim dobnim skupinama te 62 populaciji starijoj od 65 godina. Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti se u odnosu na jučer povećao za 4 pacijenata i iznosi 106.


U jedinici intenzivne skrbi KBC-Rijeka, na respiratoru se nalazi sedam pacijenata, dakle jednaki broj kao i jučer. Tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u Rijeka je od COVID-19 bolesti preminulo još troje ljudi, 2 s prebivalištem u PGŽ te jedna osoba iz Istarske županije.


Tako ukupan broj umrlih osoba u PGŽ tijekom zadnjeg epidemijskog vala kojeg projiciramo od 4. siječnja iznosi 22 osoba od čega su njih 6 bile cijepljene, ali nijedna od njih nije primila tkz. booster dozu za pojačanje zaštitnog imunološkog odgovora.


Udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva u PGŽ je zbog današnjeg ponovnog rasta broja aktivnih slučajeva, ali i manjeg rasta broja hospitaliziranih osoba sličan jučerašnjem i iznosi 1,12 posto.


PCR testiranje u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo na Mlaki danas i sutra bit će produljeno do 18 sati, kako bi se zaraženi i njihove obitelji što prije izolirali, rekao je ravnatelj zavoda Vladimir Mićović. Poslušajte:

izjava ravnatelja Mićovića

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.