Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ: 110 novooboljelih, broj zaraženih sada 631

15.09.2021.

09:10

Autor: HRT - Radio Rijeka

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Foto: - / -

Primorsko-goranska županija u srijedu ima 110 novooboljelih osoba dok ih je 56 ozdravilo. U Hrvatskoj danas skok broja novooboljelih, čak 1835 osoba. Preminulo je sedam osoba, potvrdio je ministar Beroš.

64 novooboljelih osoba je iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, 16 s područja Liburnije, 16 s Krka, 11 s područja Crikveničko-vinodolske rivijere, dvoje s Lošinja i jedna osoba s otoka Cresa.

Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 1374 uzoraka briseva, što znači kako udio pozitivnih unutar broja testiranih iznosi 8,1 posto. Broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti u županiji sada iznosi 631.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je jednak jučerašnjem i iznosi 30. U KBC-u Rijeka su na respiratoru četiri pacijenta.

Udio hospitaliziranih osoba od COVID-19 bolesti unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je zbog znatnijeg povećanja broja aktivnih slučajeva i stagnacije broja hospitaliziranih u PGŽ-u u padu te iznosi 4,75 posto.

Zabrinjava što je trećina hospitaliziranih s teškom kliničkom slikom, rekao je ravnatelj riječkog KBC-a Alen Ružić. Poslušajte razgovor:

Alen Ružić o stanju u riječkom KBC-u, pripremila Neva Funčić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.