Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ: 12 novooboljelih, jučer obrađeno gotovo 2300 briseva

17.08.2021.

11:14

Autor: Ivan Ribarić

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

U Primorsko-goranskoj županiji 12 je novooboljelih osoba, od jučer obrađenih gotovo 2300 briseva. Sedam je osoba ozdravilo pa je broj aktivnih slučajeva u našoj županiji - 100. Devet novooboljelih pripada skupini radne populacije, a troje mlađoj skupini stanovnika između 16 i 25 godina starosti.

U KBC-u Rijeka broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti danas je za jednu osobu manji od jučerašnjeg te iznosi 12, a na respiratoru imamo jednog pacijenta više nego jučer, dakle tri. Ni tijekom jučerašnjeg dana u Primorsko-goranskoj županiji nije bilo preminulih osoba od COVID-19 bolesti.

Prvu dozu cjepiva dosad je u našoj županiji primilo gotovo 55 posto odraslog stanovništva, a drugu 51 posto. Kampanja cijepljenja se u sportskoj dvorani Zamet odvija svakim danom, osim nedjelje, od 8-14 sati. Nakon toga, za hitnoće, cijepljenje je u prizemlju Zavoda u Krešimirovoj ulici do 18h kao i nedjeljom od 10h do 14h.

Poslušajte izjavu:

Rončević o zarazi i cijepljenju, pripremila Neva Funčić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.