Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ: 12 novooboljelih u 4204 obrađenih uzoraka

20.08.2021.

09:52

Autor: HRT - Radio Rijeka

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Foto: - / -

U Primorsko-goranskoj županiji u petak ima 12 novooboljelih, a pet je osoba ozdravilo. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 4204 uzoraka, što znači kako udio pozitivnih unutar broja testiranih danas iznosi 0,3 posto, potvrdio je Stožer PGŽ.

Osam novooboljelih je iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, dvoje sa otoka Krka, jedan iz Liburnije te jedan  iz Crikveničko-vinodolske regije.

Osam osoba pripada mlađim skupinama stanovništva, troje skupini radno aktivnih stanovnika, dok jedna osoba pripada skupini osoba starijih od 65 godina.

Broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je jednak jučerašnjem te iznosi 13, a na respiratoru se u KBC-u Rijeka nalazi jedan pacijent, dakle dvoje manje nego jučer.

Udio hospitaliziranih osoba od COVID-19 bolesti unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva u PGŽ-u je zbog rasta broja aktivnih slučajeva te stagnacije broja hospitaliziranih osoba, sličan jučerašnjem te iznosi 11,11 posto. Broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti sada iznosi 117.

Vladimir Mićović još jednom pozvao je građane i građanke na cijepljenje te istaknuo da je to najbolje rješenje u borbi protiv pandemije. Poslušajte:

Vladimir Mićović: čeka nas nesigurna jesen, pripremio Vladimir Jurić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.