Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ: 15 novooboljelih, troje ozdravljenih

07.07.2021.

09:54

Autor: Tatjana Sandalj

Foto: Sanjin Strukić / Pixsell

Foto: Sanjin Strukić / Pixsell

Foto: - / -

Stožer civilne zaštite Primorsko-goranske županije izvijestio je u srijedu o 15 novooboljelih i tri ozdravljene osobe. Broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti na području županije je 134. Deseti dan nije bilo preminulih od kovida u riječkoj bolnici.

Tijekom utorka je laboratorijski obrađen 441 uzorak, a udio pozitivnih u tom broju je 3,4 posto. 

Prema podacima ravnateljstva riječkog KBC-a u bolnici se od COVID-19 bolesti i dalje liječi devet oboljelih, a dvoje su na respiratoru. Udio hospitaliziranih u ukupnom broju aktivnih slučajeva je 6,7 posto. 

Osim iz Rijeke i riječkog prstena, novooboljeli su, po dvoje, s Krka i s liburnijskog područja. Po dvoje ih je izskupine školske djece, odnosno studenata, a nema novooboljelih starijih od 65 godina.

Po čemu se delta soj koronavirusa razlikuje od ranijih u emisiji Tris Radio Rijeke govorio je Felix Wensveen sa Zavodu za histologiju i embriologiju Medicinskog fakulteta u Rijeci, predsjednik Hrvatskog imunološkog društva, poslušajte:

Tris o delta soju virusa, pripremio Dražen Zima

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.