Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ: nema preminulih; procijepljenost raste zahvaljujući mobilnim timovima

15.02.2022.

12:02

Autor: Radio Rijeka

Borba s koronavirusom

Borba s koronavirusom

Foto: Davor Puklavec/Željko Lukunić/Damir Spehar / PIXSELL

Primorsko-goranska županija u posljednja 24 sata zabilježila je 602 novooboljelih, a 987 osoba je ozdravilo. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 2823 uzoraka briseva što čini udio od 21,32 posto pozitivnih od ukupnog broja testiranih uzoraka.

387 novooboljelih su osobe iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, 77 iz Liburnijskog područja, 63 iz Gorskog kotara, 43 iz Crikveničko- vinodolske regije, 31 s otoka Krka te jedna osoba s otoka Raba.


Najveći broj novooboljelih osoba, njih 312 pripadaju radno aktivnoj populaciji, 229 mlađim dobnim skupinama, te 61 starijim od 65 godina. Tako se broj aktivnih slučajeva u PGŽ već trinaesti dan za redom smanjuje te iznosi 6083.


Prema podacina Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti se danas u odnosu na jučer povećao za 7 pacijenata te iznosi 103. U jedinici intenzivne skrbi KBC-Rijeka, na respiratoru se nalazi 6 pacijenata, dakle jednaki broj kao i jučer. 


Tijekom jučerašnjeg dana u PGŽ nije bilo preminulih osoba od COVID-19 bolesti. Udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je zbog daljnjeg pada broja aktivnih slučajeva te današnjeg rasta broja hospitaliziranih, nešto porastao i iznosi 1,65 posto.


U Primorsko-goranskoj županiji od rujna je 1700 ljudi procijepljeno tijekom posjeta mobilnih timova, rekla je koordinatorica mobilnih timova NZJZ PGŽ Tamara Cirković. Poslušajte:

izjava o mobilnim timovima

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.