Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ: cijepljenje danas i sutra iz riječke Dvorane Zamet preseljeno u aneks zgrade Zavoda na Mlaki

18.02.2022.

11:22

Autor: Radio Rijeka

Testiranje na koronavirus

Testiranje na koronavirus

Foto: Toby Melville / Reuters

Primorsko-goranska županija u posljednja 24 sata broji 420 novooboljelih, a 613 osoba je ozdravilo. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 1770 uzoraka briseva što čini udio od 23,73 posto pozitivnih od ukupnog broja testiranih uzoraka.

246 novooboljelih su osobe iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, 78 iz Gorskog kotara, 40 s Liburnijskog područja, 28 iz Crikveničko- vinodolske regije, 27 s otoka Krka te jedna osoba s otoka Lošinja.


Najveći broj novooboljelih osoba, njih 249 pripadaju radno aktivnoj populaciji, 109 mlađim dobnim skupinama, te 62 starijim od 65 godina. Tako se broj aktivnih slučajeva u PGŽ već šesnaesti dan za redom smanjuje, danas za još 195 osoba pa isti iznosi 5570 slučajeva.


Prema podatcima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti iznosi 90. U jedinici intezivne skrbi KBC-Rijeka, na respiratoru se nalazi četiri pacijenta dakle jednaki broj kao i jučer. 


Tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u Rijeka su preminule 3 necijepljene starije osobe od COVID-19 bolesti, 2 iz PGŽ i 1 iz Istarske županije. Tako se ukupan broj preminulih osoba od COVID-19 bolesti tijekom petog epidemijskog vala pokretanog omikron varijantom virusa u PGŽ popeo na 79. 


Udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva u PGŽ je zbog daljnjeg pada broja aktivnih slučajeva kao i broja hospitaliziranih i dalje stabilan te iznosi 1,61 posto.


Zbog završnice košarkaškog turnira Krešimira Čosića, cijepljenje je danas i sutra iz riječke Dvorane Zamet preseljeno u aneks zgrade Zavoda za javno zdravstvo na Mlaki. Cijepljenje bez najave se od ponedljeljka vraća na zametsku lokaciju, a za dogovor kućnih posjeta radnim je danom do 20 sati dostupan broj telefona 051-554-802.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.