Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ: 200 umrlih u četvrtom epidemijskom valu

13.12.2021.

10:59

Autor: Tatjana Sandalj

U riječkom KBC-u je u četvrtom epidemijskom valu preminulo 200 osoba

U riječkom KBC-u je u četvrtom epidemijskom valu preminulo 200 osoba

Foto: Emica Elvedji / Pixsell

Nakon što je tijekom nedjelje u hitnoći laboratorijski obrađeno 576 uzoraka briseva potvrđeno je devet novooboljelih od COVID-19 bolesti u PGŽ. 191 osoba je ozdravila pa se broj aktivnih slučajeva smanjio na 3301, priopćio je Stožer civilne zaštite Primorsko-goranske županije. 

Udio pozitivnih među testiranima je 1,56 posto, a udio hospitaliziranih u ukupnom broju aktivnih slučajeva je 4,02 posto. 


Šest novooboljelih je iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, a po jedna osoba je iz Crikveničko-vinodolske regije, Gorskog kotara i s područja Liburnije. Sedam osoba pripada skupini radno aktivne populacije, a dvoje je starije od 65 godina.


Prema podacima ravnateljstva riječkog KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je veći za osam pacijenta u odnosu na dan ranije. Sada ih je u bolnici 133, od toga je na respiratoru u jedinici intenzivne skrbi 18 oboljelih.


Tijekom nedjelje od COVID-19 bolesti preminula je još jedna osoba liječena u regionalnom kovid centru riječkog KBC-a. Ukupan broj preminulih osoba u PGŽ tijekom četvrtog epidemijskog vala povećao se na 200 osoba, a 46 među njima bilo je cijepljeno.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.