Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ: 203 prvašića više, u škole uloženo 17 milijuna kuna

07.09.2015.

13:08

Autor: Neva Funčić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tri su nove škole u županiji danas otvorile vrata, a mnoge su učenike dočekale energetski obnovljene. Pedeset županijskih škola ima novo ruho, a dobra vijest je da je u klupama čak 203 prvašića više nego lani.

U osnovnim školama imamo 18.500 učenika, u srednjim školama županije ih je 10.050. Imamo 203 nova prvašića više nego lani, što nas jako veseli, rekla je povodom prvoga dana nove školske godine pročelnica županijskoga odjela za školstvo Edita Stilin.

Ovog je ljeta Primorsko-goranska županija imala 50 otvorenih gradilišta u koja je ukupno uložila 17 milijuna kuna. Svi su radovi gotovi za nužan početak školske godine, Preostali su još neki završni radovi, no to će biti gotovo do konca ove kalendarske godine.

Zaključen je i natječaj za pomoćnike u nastavi. Njih 125 uskoro će se naći školama: pet u Crikvenici, u Rijeci 56, a u 21 osnovnoj i osam srednjih škola čiji je osnivač PGŽ, čak 64 pomoćnika. "Ovaj tjedan slijedi odabir i obuka, a očekujemo da će u drugoj polovici rujna svi pomoćnici biti uz svoje učenike u školama", kaže Stilin.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.