Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ: broj aktivnih slučajeva u kontinuitetu se smanjuje

07.03.2022.

11:02

Autor: Radio Rijeka

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Izvor: / Shutterstock

U posljednja 24 sata Primorsko-goranska županija broji 11 novooboljelih, a 196 osoba je ozdravilo. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 399 uzoraka briseva, što čini udio od 2,76 posto pozitivnih od ukupnog broja testiranih uzoraka.

8 novooboljelih su osobe iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena te 3 iz Gorskog kotara. Tako se broj aktivnih slučajeva nastavlja smanjivati u kontinuitetu te iznosi 2053.


4 novooboljelih osoba pripadaju radno aktivnoj populaciji, 2 mlađim dobnim skupinama, te 5 starijim od 65 godina. Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti iznosi 55.


U jedinici intenzivne skrbi KBC-Rijeka, na respiratoru se nalaze 3 pacijenta, što je jednaki broj kao i prethodna četiri dana. Tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u Rijeka su nažalost preminule dvije starije osobe s prebivalištem u PGŽ od COVID-19 bolesti.


Udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je zbog daljnjeg pada broja aktivnih slučajeva i stagnacije broja hospitaliziranih osoba u manjem porastu, ali stabilan te iznosi 2,67 posto.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.