Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ: broj aktivnih slučajeva smanjen za još 20 osoba

14.03.2022.

10:35

Autor: Radio Rijeka

Borba protiv koronavirusa

Borba protiv koronavirusa

Foto: Kristina Stedul Fabac/Damir Spehar / PIXSELL

U posljednja 24 sata Primorsko-goranska županija broji 12 novooboljelih dok su 32 osobe ozdravile. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 302 uzoraka briseva što čini udio od 3,97 posto pozitivnih od ukupnog broja testiranih uzoraka.

11 novooboljelih su osobe iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena te jedna iz Gorskog kotara. 8 novooboljelih osoba pripada radno aktivnoj populaciji, 4 mlađim dobnim skupinama. 


Prema podatcima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je danas manji za 5 pacijenata nego jučer i iznosi 60. Tako se broj aktivnih slučajeva u PGŽ smanjio za još 20 osoba i iznosi 2020 slučajeva.


U jedinici intezivne skrbi KBC-Rijeka, na respiratoru se nalazi 3 pacijenta što je jednaki broj kao i jučer. Tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u Rijeka nije bilo umrlih osoba od COVID-19 bolesti.


Udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva u PGŽ je zbog pada broja aktivnih slučajeva, ali i broja hospitaliziranih osoba u manjem padu te iznosi 2,97 posto.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.