Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ: 241 novooboljeli od koronavirusa, pet osoba manje na bolničkom liječenju

12.07.2022.

13:03

Autor: Tatjana Sandalj

Ilustracija

Ilustracija

Foto: - / Pixabay

U Primorsko-goranskoj županiji je tijekom utorka potvrđen 241 slučaj novooboljelih od koronavirusa. U riječkom KBC-u liječi se pet kovid bolesnika manje nego dan ranije, a od te bolesti nitko nije preminuo.

194 osobe su ozdravile, pa se broj aktivnih slučajeva povećao na 2439, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite PGŽ. Tijekom utorka su laboratorijski obrađena 693 uzorka briseva, od čega ih je pozitivno 34,78 posto. 


Iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena je 210 novooboljelih osoba, 14 ih je s područja Liburnije, devet s područja Gorskog Kotara, pet ih je s Krka te troje s crikveničko–vinodolskog područja.


162 novooboljele osobe pripadaju radno aktivnoj populaciji, 42 mlađim dobnim skupinama, a 37 ih je starije od 65 godina.


Prema podacima ravnateljstva riječkog KBC-a broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je 29, a i dalje se jedna osoba liječi na respiratoru u jedinici intezivne skrbi. Udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva u PGŽ je 1,18 posto.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.