Hrvatski radio

Radio Rijeka

Epidemiolog Dobrica Rončević: prevladava zaraznija varijanta omikrona BA2

28.03.2022.

11:53

Autor: Radio Rijeka

Broj zaraženih raste

Broj zaraženih raste

Foto: Kristina Stedul Fabac / PIXSELL

U Primorsko-goranskoj županiji u posljednja 24 sata je 39 novooboljelih, a 145 osoba je ozdravilo. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 358 uzoraka briseva, što čini udio od 10,89 posto pozitivnih od ukupnog broja testiranih uzoraka.

27 novooboljelih su osobe iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, 5 s Liburnijskog područja, 3 iz Crikveničko-vinodolskog područja, 2 iz Gorskog kotara te po 1 osoba s Cresa i Lošinja.


21 novooboljeli pripada radno aktivnoj populaciji, 1 mlađim dobnim skupinama te 17 skupini starijih od 65 godina. Tako se broj aktivnih slučajeva smanjio na 3023.


Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti se danas povećao za 6 osoba u odnosu na jučer i iznosi 73. U jedinici intenzivne skrbi KBC-Rijeka, na respiratoru se nalazi 1 pacijent. 


Tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u Rijeka je preminula 1 osoba od COVID-19 bolesti sa prebivalištem u Istarskoj županiji. Udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je zbog daljnjeg smanjenja broja aktivnih slučajeva te rasta broja hospitaliziranih osoba u manjem porastu te iznosi 2,41 posto.


Prevladava zaraznija varijanta omikrona BA2, rekao je epidemiolog Dobrica Rončević. Poslušajte:

izjava dr. Rončević

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.