Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ: broj ozdravljenih u porastu; u KBC-u Rijeka nema preminulih, kao ni pacijenata na respiratoru

03.04.2022.

11:14

Autor: Radio Rijeka

Pandemija ne posustaje

Pandemija ne posustaje

Foto: Zeljko Lukunic / PIXSELL

U posljednja 24 sata Primorsko-goranska županija ima 115 novooboljelih, a 321 osoba je ozdravila. Tako se broj aktivnih slučajeva smanjio na 2622.

Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 653 uzoraka briseva što čini udio od 17,61 posto pozitivnih od ukupnog broja testiranih uzoraka.


96 novooboljelih su osobe iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, po 6 s Liburnijskog područja i otoka Lošinja, 4 iz Crikveničko-vinodolskog područja, 2 s otoka Krka te jedna osoba iz Gorskog kotara.


74 novooboljelih pripada radno aktivnoj populaciji, 25 mlađim dobnim skupinama i 16 skupini starijih od 65 godina. Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od covid-19 bolesti se danas povećao za 2 osobe u odnosu na jučer te iznosi 66.


U jedinici intenzivne skrbi KBC Rijeka nema pacijenata koji se liječe na respiratoru, a tijekom jučerašnjeg dana nije bilo ni preminulih.


Udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je zbog daljnjeg pada broja aktivnih slučajeva te manjeg rasta broja hospitaliziranih osoba, danas nešto viša od jučer, i iznosi 2,51 posto.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.