Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ: manji udio pozitivnih među testiranima, ali u riječkom KBC-u hospitalizirano 5 pacijenata više

07.04.2022.

11:11

Autor: Radio Rijeka

Pandemija/Ilustracija

Pandemija/Ilustracija

Foto: Igor Kralj / PIXSELL

U posljednja 24 sata Primorsko-goranska županija ima 148 novooboljelih, a 189 osoba je ozdravilo. Tako se broj aktivnih slučajeva smanjio na 2189.

Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 907 uzoraka briseva, što čini udio od 22,15 posto pozitivnih od ukupnog broja testiranih uzoraka.


109 novooboljelih su osobe iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, 13 iz Crikveničko-vinodolskog područja, 11 s Liburnijskog područja, 6 s otoka Cresa, 4 s otoka Raba, 3 s otoka Krka i 2 osobe s otoka Lošinja.


91 novooboljeli pripada radno aktivnoj populaciji, 30 mlađim dobnim skupinama i 27 skupini starijih od 65 godina. Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od covid-19 bolesti se povećao za 5 osoba u odnosu na jučer i iznosi 60.


U jedinici intenzivne skrbi KBC-Rijeka na respiratoru se liječi 1 pacijent, a tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u Rijeka nije bilo preminulih osoba.


Udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je, zbog daljnjeg pada broja aktivnih slučajeva te današnjeg rasta broja hospitaliziranih osoba, stabilan i u manjem rastu u odnosu na jučer te iznosi 2,74 posto.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.