Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ: 304 novooboljelih među više od 3 tisuće i petsto obrađenih testova

16.11.2021.

10:46

Autor: HRT - Radio Rijeka

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Foto: - / -

Na području Primorsko-goranske županije u utorak je 304 novooboljelih osoba, a njih 280 je ozdravilo. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 3615 uzorka briseva, što čini udio od 8,41 posto pozitivnih unutar ukupnog broja testiranih uzoraka.

226 novooboljelih osoba je iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, 30 iz Gorskoga kotara, 22 iz Liburnijskog područja, po 10 iz Crikveničko-vinodolske regije i otoka Lošinja, te šestero s otoka Krka.

Najveći broj novooboljelih osoba pripada mlađim dobnim skupinama 145, zatim 130 radno aktivnoj populaciji, a 29 pripada populaciji starijoj od 65 godina. Tako broj aktivnih slučajeva u županiji sada iznosi 4380.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti iznosi 153. U jedinici intezivne skrbi KBC-Rijeka se na respiratoru nalazi 16 osoba, dakle tri pacijenta više no jučer.

Iako su za ulazak u javne ustanove od danas potrebne covid potvrde, na preglede u bolnicu građani i dalje mogu dolaziti samo sa zaštitnim maskama, potvrdio je ravnatelj KBC-a Rijeka Alen Ružić. Najavio je i da zbog povećanog pritiska bolesnika, pripremaju otvaranje još jednog kovid odjela.

Poslušajte:

Alen Ružić: stroge kontrole u bolnicama, ali kovid potvrde nisu nužne, pripremila Neva Funčić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.