Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ: 311 novooboljelih osoba, u KBC-u 16 pacijenata na respiratoru

11.12.2021.

10:52

Autor: HRT - Radio Rijeka

maske za lice na božićnoj jelci

maske za lice na božićnoj jelci

Foto: Duško Jaramaz / Pixsell

U Primorsko-goranskoj županiji 311 je novooboljelih osoba, a 281 ih je ozdravilo. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 1805 uzoraka briseva, što čini udio od 17,23 posto pozitivnih od ukupnog broja testiranih uzoraka.

197 novooboljelih je iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, 45 iz Liburnijskog područja, 26 s otoka Lošinja, 13 iz Crikveničko-vinodolske regije, po 9 iz Gorskog kotara te Raba, osam s otoka Krka te četvero s Cresa. Tako je broj aktivnih slučajeva u županiji sada 3588.


171 osoba pripada skupini radno aktivne populacije, 96 je osoba mlađih dobnih skupina, a 44 osobe su starije od 65 godina. Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je danas veći za tri pacijenta u odnosu na jučer i iznosi 119.


U jedinici intezivne skrbi KBC-Rijeka, na respiratoru se nalazi 16 pacijenata, pet pacijenata manje nego jučer. Tijekom jučerašnjeg dana su nažalost preminule još dvije necijepljene osobe od COVID-19 bolesti, liječene u regionalnom COVID- centru KBC-u Rijeka, sve sa prebivalištem iz PGŽ-a.


Tako se ukupan broj preminulih osoba u PGŽ tijekom četvrtog epidemijskog vala povećao na 197 osoba od čega su njih 45 bile cijepljene. Udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je zbog manjeg rasta broja aktivnih slučajeva kao i broja hospitaliziranih osoba stabilan i sličan jučerašnjem te iznosi 3,31 posto.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.