Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ: dobre vijesti se nastavljaju - više je ozdravljenih od oboljelih!

14.04.2022.

10:48

Autor: Radio Rijeka

Ilustracija

Ilustracija

Foto: - / Pixabay

Primorsko-goranska županija danas ima 95 novooboljelih, a 176 osoba je ozdravilo. Tako se broj aktivnih slučajeva smanjio na 1461.

Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 634 uzoraka briseva, što čini udio od 14,98 posto pozitivnih od ukupnog broja testiranih uzoraka.


73 novooboljelih su osobe iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, 7 s Liburnijskog područja, 6 s otoka Raba, 5 iz Crikveničko- vinodolske regije te po 2 iz Gorskog kotara te s otoka Krka.


50 novooboljelih pripada radno aktivnoj populaciji, 34 mlađim dobnim skupinama i 21 skupini starijih od 65 godina. Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od covid-19 bolesti se danas smanjio za 8 osoba u odnosu na jučer i iznosi 43.


U jedinici intezivne skrbi KBC-Rijeka od COVID-19 bolesti se na respiratoru liječe 2 osobe. Tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u Rijeka je preminula jedna osoba.


Udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva u PGŽ je zbog daljnjeg pada broja aktivnih slučajeva, ali i broja hospitaliziranih osoba u stagnaciji te iznosi 2,94 posto.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.