Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ: tijekom blagdana očekivano mali broj testiranih, kao i pozitivnih

18.04.2022.

11:45

Autor: Radio Rijeka

Ilustracija

Ilustracija

Foto: - / Pixabay

U posljednja 24 sata Primorsko-goranska županija ima 6 novooboljelih, a 89 osoba je ozdravilo. Tako se broj aktivnih slučajeva i dalje smanjuje u PGŽ te iznosi 1247.

Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 165 uzoraka briseva, što čini udio od 3,64 posto pozitivnih od ukupnog broja testiranih uzoraka.


2 novooboljela su osobe iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, 2 s Liburnijskog područja te po 1 osoba s otoka Raba i otoka Cresa. 4 novooboljela pripadaju skupini starijoj od 65 godina, 2 radno aktivnoj populaciji, a nema oboljelih među mlađim dobnim skupinama.


Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti se danas povećao za 2 osobe u odnosu na jučer i iznosi 46.


Broj osoba koje se na respiratoru liječe u jedinici intezivne skrbi KBC - Rijeka od covid-19 se povećao za 1 osobu i iznosi 3. Tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u Rijeka nije bilo preminulih osoba.


Udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva u PGŽ je zbog nastavka pada broja aktivnih slučajeva te manjeg rasta broja hospitaliziranih osoba jednak jučerašnjem i iznosi 3,30 posto.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.