Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ: 339 novooboljelih, broj hospitaliziranih pacijenata raste

29.10.2021.

09:02

Autor: HRT - Radio Rijeka

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Foto: - / -

U Primorsko-goranskoj županiji u petak je 339 novooboljelih osoba, a njih 305 je ozdravilo. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 1686 uzoraka briseva, što znači da je udio pozitivnih unutar broja testiranih uzoraka sličan jučerašnjem i iznosi 20,11 posto.

209 novooboljelih osoba je iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, 41 iz Crikveničko-vinodolske regije, 39 s Krka, 27 iz Liburnijskog područja, 22 s otoka Raba te jedan osoba s otoka Cresa.

Najveći broj novooboljelih njih 197 i danas dolazi iz skupine radno aktivnih stanovnika, 107 novooboljelih su iz mlađih dobnih skupina, dok su 35 iz skupine starijih od 65 godina. Broj aktivnih slučajeva u županiji danas je 2940.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je porastao za četiri pacijenta u odnosu na jučer te iznosi 94. U jedinici intezivne skrbi KBC-Rijeka na respiratoru se nalazi deset pacijenata.

Tijekom jučerašnjeg dana su nažalost preminule tri osobe od COVID-19 bolesti. Tako se ukupan broj preminulih osoba tijekom četvrtog epidemijskog vala povećao na 44 osobe od čega su njih devet bile cijepljene osobe.

Udio hospitaliziranih osoba unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je i pored nastavka rasta broja aktivnih slučajeva, kao i broja hospitalizacija ostao relativno stabilan te iznosi 3,19 posto. Inače na novoj europskoj koronakarti cijela je Hrvatska u tamnocrvenom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.