Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ: 383 nova slučaja zaraze i šest preminulih u riječkom KBC-u

10.04.2021.

10:33

Autor: HRT - Radio Rijeka / Hina

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

U Primorsko-goranskoj županiji danas su 383 novooboljele osobe, dok je njih 446 ozdravilo pa je broj aktivnih slučajeva smanjen na 3137. Tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski su obrađena 1202 uzorka, što čini udio pozitivnih osoba sličan jučerašnjem od 31,9%.

U riječkom KBC-u liječi se 186, a u opatijskoj Thalassotherapiji 23 pacijenta. Na respiratoru je 17 oboljelih, a tijekom jučerašnjeg dana od Covida 19 preminulo je nažalost 6 osoba.

Udjel osoba koje se u bolnici liječe od Covida-19 u ukupnom broju aktivnih slučajeva te bolesti je 6,6 posto. Najviše oboljelih je u Rijeci i okolici te među radnom populacijom.

Županijski stožer jučer je predložio, a nacionalni stožer potvrdio dodatne, strože epidemiološke mjere, koje će u toj županiji biti na snazi od 12. do 26. travnja. Riječ je, među ostalima, o mjeri zabrane održavanja svih javnih događanja i okupljanja te obustavi rada trgovina u kojima se prodaje obuća i odjeća.

Obustavlja se rad casina, automat klubova i uplatnih mjesta za igre na sreću, rad ugostiteljskih objekata i pružanje ugostiteljskih usluga na obiteljskim gospodarstvima. Ugostiteljski objekti mogu isporuku hrane i pića obavljati osobnim preuzimanjem pred ulazom u ugostiteljski objekt ili dostavom vozilima.

Hoteli, kampovi, učenički ili studentski domovi mogu usluživati u otvorenim i zatvorenim prostorima, ali samo za goste koji u njima koriste uslugu smještaja.

Mjere za škole vrijede od 12. do 16. travnja, a po njima sve osnovne i srednje škole kojima je osnivač županija prelaze na C model nastave na daljinu, osim škola Grada Rijeke, u kojemu će razredi u razrednoj nastavi prijeći na A model nastave ili, ovisno o ravnateljima, na C model.

U Dvorani Zamet i danas se održalo masovno cijepljenje građana, najviše onih starijih, a potrošeno je oko tisuću doza. Odaziv građana na cijepjlenje je dobar pa je do sada procijepljeno 16% stanovnika Primorsko-gorasnke županije. Poslušajte što o cijepljenju kaže ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo u Rijeci Vladimir Mićović: 

Mićović o cijepljenju, pripremio Albert Petrović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.