Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ: 39 novooboljelih; dvije osobe su preminule

12.09.2021.

10:34

Autor: Tatjana Sandalj

Foto: Duško Jaramaz / Pixsell

Foto: Duško Jaramaz / Pixsell

Foto: - / -

39 novooboljelih utvrđeno je među 2436 uzoraka briseva koji su laboratorijski obrađeni tijekom subote, izvijestio je Stožer civilne zaštite Primorsko-goranske županije u nedjelju. Iz riječkog KBC-a potvrdili su da su u bolnici od COVID-19 bolesti preminule dvije starije, necijepljene osobe.

Tijekom posljednja 24 sata odzravilo je 14 osoba, priopćili su iz Stožera CZ-a PGŽ. Broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti na području županije sada je 608. Udio pozitivnih u ukupnom broju testiranih je 1,6 posto. 

23 novooboljele osobe su iz Rijeke i prstena, šest ih je s područja crikveničko-vinodolske rivijere, pet s Krka, četiri na Liburniji i jedan na području Cresa.

22 novooboljele osobe su iz skupine radno sposobnih, 13 je među mlađim kategorijama, a četiri su starije od 65 godina. 

Prema podacima ravnateljstva riječkog KBC-a, 27 je hospitaliziranih COVID-19 pacijenata, a na respiratoru su tri oboljela. Udio hospitaliziranih u ukupnom broju aktivnih slučajeva je 4,44 posto. 

Od početka četvrtog vala epidemije što ga je pokrenuo delta soj virusa, u PGŽ je do nedjelje zabilježeno 1427 novooboljelih među kojima je njih 163 ili 11,42 posto bilo cijepljeno.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.