Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ: najnovije brojke potvrđuju rast broja zaraženih

11.01.2022.

11:15

Autor: HRT - Radio Rijeka

Testovi na covid

Testovi na covid

Foto: Ilustracija / Shutterstock

U utorak je u Primorsko-goranskoj županiji 841 novooboljelih osoba, a 284 ih je ozdravilo. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 3597 uzoraka briseva, što čini udio od 23,38 posto pozitivnih od ukupnog broja testiranih uzoraka.

523 novooboljelih su osobe iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, 101 iz Liburnijskog područja, 82 s otoka Krka, 72 iz Gorskog kotara, 59 iz Crikveničko- vinodolske regije, dvoje s otoka Cresa te po jedna osoba s otoka Lošinja i Raba.


Najveći broj novooboljelih osoba, njih 562 pripadaju skupini radno aktivne populacije, 218 mlađim dobnim skupinama i 61 populaciji starijoj od 65 godina. Broj aktivnih slučajeva u županiji sada iznosi 6508. 


Prema podatcima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je danas manji za dva pacijenta u odnosu na jučer i iznosi 123. U jedinici intezivne skrbi KBC-Rijeka, na respiratoru se nalazi osam pacijenata, dakle četiri pacijenta manje no jučer.


Nažalost, tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u Rijeka su preminule četiri osobe od COVID-19 bolesti sa prebivalištem u PGŽ od kojih je jedna bila cijepljena. Tako se broj ukupno umrlih osoba tijekom 4. i početkom 5. epidemijskog vala u PGŽ popeo na 281 osobu od čega su njih 63 bile cijepljene.


U našoj županiji oboljelo je 446 učenika, 259 u osnovnim i 187 u srednjim školama, a u samoizolaciji ih je još 162. Od covida-19 je oboljelo i 76 nastavnika iz primorsko-goranskih škola, objavilo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja na početku drugog školskog polugodišta.


Udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva u PGŽ je zbog daljnjeg rasta broja aktivnih slučajeva te manjeg pada broja hospitaliziranih osoba; nešto niži od jučer i iznosi 1,88 posto. 


Na covid nisu imuni ni zdravstveni radnici bolničkog sustava Primorsko-goranske županije. Zaraženo je njih 119 od ukupno 2828 zaposlenih, odnosno 4,2 posto djelatnika. 


Zbog velikog interesa za testiranjem, danas i sutra je radno vrijeme testnog punkta na Mlaki produljeno do 18 sati, kako bi građani što prije dobili rezultate testova, rekao je ravnatelj županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Vladimir Mićović. Poslušajte:

Izjava dr. Mićovića

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.