Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ: 45 novozaraženih, od toga 31 osoba iz Doma za starije u Delnicama

25.09.2020.

09:03

Autor: Tatjana Sandalj, Nenad Lučić

Dom za starije osobe u Delnicama (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Dom za starije osobe u Delnicama (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

O 45 novozaraženih u Primorsko-goranskoj županiji izvijestili su u petak iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ. Od toga je 31 osoba iz Doma za starije u Delnicama. Tijekom dva dana u tom je domu ukupno otkriveno 59 zaraženih osoba novim koronavirusom.

Pet oboljelih iz doma u Delnicama je na liječenju u riječkom KBC-u. Radi pružanja eventualne pomoći, situaciju u toj ustanovi pozorno prati Stožer civilne zaštite Grada Delnica, koji je zbog aktualnih pokazatelja odlučio uvesti i dodatne epidemiološke mjere pojačanog nadzora i dezinfekcije prostora gradske uprave te apelirao na građane da se ponašaju odgovorno. 

14 novozaraženih u PGŽ koje nisu iz doma kontakti su ranije zaraženih osoba, a iz NZZJZ PGŽ izvijestili su i o četiri ozdravljene te dvije preminule osobe. Ukupno je aktivnih slučajeva u PGŽ 124, a 418 osoba je u samoizolaciji.

U protekla 24 sata zabilježena su 223 nova slučaja zaraženih koronaviursom pa je 1226 trenutno aktivnih slučajeva u Hrvatskoj. Među njima su 273 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga 22 na respiratorima, izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

Od 25. veljače ukupno je zabilježeno 15.795 osoba zaraženih novim koronavirusom, 14.303 osoba se oporavilo, od toga 192 u protekla 24 sata. Dosad je preminulo 266 osoba. Ukupno je testirano 284.449 osoba, od toga 5.414 u posljednja 24 sata. U samoizolaciji je trenutno 8.898 osoba.

Poslušajte izjave ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ Vladimira Mićovića, epidemiologa Dobrice Rončevića i načelnice Stožera civilne zaštite grada Delnica Katarine Mihelčić:

Vladimir Mićović: Dobro u lošoj vijesti je dobra klinička slika većine zaraženih, pripremio Vladimir Jurić

Dobrica Rončević o situaciji u domu u delnicama, pripremio Vladimir Jurić

Katarina Mihelčić: Nadamo se da će ostati blaža klinička slika, pripremio Nenad Lučić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.