Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ: brojke nemilosrdno rastu; 36% pozitivnih od ukupnog broja testiranih

15.01.2022.

11:14

Autor: HRT - Radio Rijeka

covid-19

covid-19

Foto: - / pixabay

U Primorsko-goranskoj županiji 919 je novooboljelih osoba, a 594 su ozdravile. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 2553 uzoraka briseva, što čini udio od 36% pozitivnih od ukupnog broja testiranih uzoraka, što ukazuje na daljnju izuzetno visoku transmisiju virusa.

539 novooboljelih su osobe iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, 105 iz Liburnijskog područja, 81 iz Crikveničko- vinodolske regije, 60 s otoka Krka, 50 iz Gorskog kotara, 36 s otoka Raba, 34 s otoka Lošinja te 14 s otoka Cresa.


Najveći broj novooboljelih osoba, njih 531 pripadaju skupini radno aktivne populacije, 305 mlađim dobnim skupinama i 83 populaciji starijoj od 65 godina. Tako se broj aktivnih slučajeva u županiji povećao na 8777.


Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti se danas povećao za pet pacijenata u odnosu na jučer i iznosi 112. U jedinici intezivne skrbi KBC-Rijeka, na respiratoru se nalazi sedam pacijenata, dakle dva pacijenta više no jučer.


Nažalost, tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u Rijeka je preminula još jedna necijepljena osoba od COVID-19 bolesti sa prebivalištem iz PGŽ. Tako je 5. epidemijski val pokretan omikron varijantom virusa čiji početak u PGŽ projiciramo od 4. siječnja do danas odnio osam života od kojih su 2 starije osobe sa komorbiditetima bile cijepljene, ali nisu primile dodatnu, booster dozu.


Udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva u PGŽ je zbog daljnjeg rasta broja aktivnih slučajeva, te današnjeg rasta broja hospitaliziranih osoba sličan jučerašnjem i iznosi 1,27 posto.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.