Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ: 60 novooboljelih od šestotinjak testiranih, četvero preminulih

06.04.2021.

09:54

Autor: Tajana Petrović Čemeljić

Foto ilustracija: Kristina Štedul Fabac / Pixsell

Foto ilustracija: Kristina Štedul Fabac / Pixsell

Foto: - / -

Danas je u Primorsko-goranskoj županiji 60 novooboljelih od 584 jučer obrađenih testova, pa je postotak pozitivnih nalaza 10,3 posto, javio je Županijski stožer Civilne zaštite. U KBC-u Rijeka preminule su četiri osobe oboljele od koronavirusne bolesti.

Ozdravilo je 277 osoba, pa se broj aktivnih slučajeva bolesti COVID-19 na području županije smanjio za 220 i danas ih je ukupno 2815.

U Kliničkom bolničkom centru u Rijeci jučer je zaprimljeno još 15 pacijenata, pa ih je na bolničkom liječenju od koronavirusne bolesti danas 185, od kojih je 17 osoba na respiratoru. Udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva danas je porastao na 6,5 posto.

Većina novozaraženih, njih 48, zabilježena je u Rijeci i riječkom prstenu, što je udio od 80 posto. Četvero je zaraženih na području Liburnije (7 posto), po troje u Gorskom kotaru te na području Crikvenice i Vinodola (po 5 posto) te dvije osobe na Krku (3 posto).

Sedamdeset posto zaraženih spada u radnu populaciju (njih 42), starijih od 65 godina je 22 posto (13 osoba), troje je studenata i dvoje školaraca (što čini 5, odnosno 3 posto novozaraženih), podaci su Županijskog stožera Civilne zaštite.

Prema podacima Nacionalnog stožera, u Primorsko-goranskoj županiji dosad je ukupno zabilježeno 24 659 slučajeva zaraze novim koronavirusom, od čega je 298 osoba preminulo.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.