Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ: 65 novooboljelih unutar 2110 uzoraka briseva

10.09.2021.

09:30

Autor: HRT - Radio Rijeka

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Foto: - / -

Primorsko-goranska županija u petak ima 65 novooboljelih osoba dok ih je 27 ozdravilo. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 2110 uzoraka briseva, što znači kako je udio pozitivnih unutar broja testiranih 3,08 posto.

34 novooboljelih osoba su iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, devet s područja Crikveničko-vinodolske rivijere, sedam s Lošinja, šestero s Liburnijskog područja, te po četvero s područja Gorskog kotara i Krka. Broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti u županiji sada iznosi 532.

33 zaraženih osoba pripada radnoj populaciji, 19 mlađim kategorijama stanovništva, a 12 su osobe starije od 65 godina. Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je manji za tri osobe u odnosu na jučer te iznosi 25.

Udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva u PGŽ-u je zbog daljnjeg porasta broja aktivnih slučajeva te pada broja hospitalizacija ponovno u laganom padu u odnosu na jučerašnji udio te iznosi 4,69 posto.

Prema jučerašnjem izvješću Europskog ureda za prevenciju i kontrolu bolesti u PGŽ 14 dnevni kumulativni broj novooboljelih osoba iznosi 129,10 na 100 tisuća stanovnika.

Tjedna stopa testiranih osoba na 100000 stanovnika u PGŽ iznosi 5579. Temeljem navedenog, PGŽ se nalazi u narančastoj, još uvijek primjerenoj zoni zdravstvene sigurnosti, kada se imaju u vidu ukupne epidemiološke prilike u okruženju RH i cijeloj Europi, potvrdio je Stožer PGŽ.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.