Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ: 673 aktivna slučaja COVID-19 bolesti

19.09.2021.

10:22

Autor: Tatjana Sandalj

Foto: Dawid Chruściak / Pixabay

Foto: Dawid Chruściak / Pixabay

Foto: - / -

Stožer civilne zaštite Primorsko-goranske županije izvijestio je u subotu o 51 novooboljelom potvrđenom među 1446 uzoraka briseva laboratorijski obrađenih u subotu. 42 osobe su ozdravile pa je ukupan broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti sada 673.

40 novooboljelih su iz Rijeke i mjesta u prstenu, šest sa Krka, po dvije s Lošinja i iz Gorskog kotara te jedna na liburnijskom području. Radnoj populaciji pripada 27 novooboljelih, 17 ih je iz mlađih kategorija stanovništva, a sedam ih je starije od 65 godina. 

Udio pozitivnih u ukupnom broju testiranih tijekom subote je 3,53 posto, a udio hospitaliziranih u ukupnom broju aktivnih slučajeva je 4,16 posto. 

Prema podacima ravnateljstva riječkog KBC-a četiri osobe manje liječe se od COVID-19 bolesti u riječkoj bolnici. Hospitalizirano je 28 oboljelih, a na jedinici intenzivne njege na respiratoru je još uvijek sedam oboljelih. 

Tijekom jučerašnjeg dana jedna je osoba preminula u regionalnom kovid centru KBC-a Rijeka. To je 14 osoba s prebivalištem u PGŽ koja je umrla od COVID-19 bolesti tijekom četvrtog epidemijskog vala pokrenutog delta sojem virusa, stoji u priopćenju Stožera CZ PGŽ.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.