Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ: 87 novooboljelih unutar 1423 laboratorijski obrađena uzorka

12.10.2021.

10:18

Autor: HRT - Radio Rijeka

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Foto: - / -

Primorsko-goranska županija u utorak broji 87 novooboljelih, a 56 osoba je ozdravilo. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 1423 uzoraka briseva, što znači da je udio pozitivnih unutar broja testiranih uzoraka povećao u odnosu na jučer te iznosi 6,11 posto.

58 novooboljelih osoba je iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, devet je iz Liburnijskog područja, osam s otoka Krka, petero iz Gorskog kotara te po dvoje osobe iz Crikvenicko-Vinodolske regije, otoka Raba i Cresa, a otok Lošinj bilježi jednu zaraženu osobu.

U skupini radno aktivnih stanovnika je 41 novooboljelih, 38 su osobe iz mlađih dobnih skupina, a osam su osobe starije od 65 godina. Broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti u županiji sada iznosi 734.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti iznosi 46. U KBC-u Rijeka se u jedinici intezivne skrbi na respiratoru i dalje nalazi pet osoba.

Udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je i nadalje stabilan, bez obzira na trend povećanja kako broja aktivnih slučajeva, tako i broja hospitaliziranih osoba te iznosi 6,26 posto.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.