Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ: u posljednja 24 sata koronavirusom zaraženo 38 posto testiranih

21.01.2022.

10:34

Autor: Radio Rijeka

medicinsko osoblje

medicinsko osoblje

Foto: Ilustracija / Shutterstock

U Primorsko-goranskoj županiji u petak je 1060 novooboljelih osoba, a njih 642 je ozdravilo. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 2809 uzoraka briseva, što čini udio od 37,74 posto pozitivnih od ukupnog broja testiranih uzoraka.

651 novooboljela osoba je iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, 127 iz Crikveničko- vinodolske regije, 106 s Liburnijskog područja, 97 s otoka Krka, 50 iz Gorskog kotara, 27 s otoka Raba te po jedna osoba s otoka Cresa i s otoka Lošinja.


Najveći broj novooboljelih osoba, njih 656 pripadaju skupini radno aktivne populacije, 320 mlađim dobnim skupinama te 84 populaciji starijoj od 65 godina. Tako se broj aktivnih slučajeva u županiji povećao te iznosi 9453.


Međutim, prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti se i nadalje smanjuje, danas u odnosu na jučer za 9 pacijenta te iznosi 99. U jedinici intenzivne skrbi KBC-Rijeka, na respiratoru se nalazi šest pacijenata, dakle jednaki broj kao i jučer.


Tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u Rijeka je preminula jedna necijepljena osoba od COVID-19 bolesti iz Zadarske županije. Udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva u PGŽ je zbog današnjeg daljnjeg rasta broja aktivnih slučajeva, ali i ponovnog pada broja hospitaliziranih osoba u daljnjem smanjenju te iznosi 1,05 posto.


Epidemiolog primorsko-goranskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dobrica Rončević u idućih tjedan dana očekuje visoke brojke zaraženih omikron sojem virusa. Poslušajte:


izjava epidemiologa Rončevića

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.