Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ: 9 od 14 novooboljelih je iz područja Rijeke i riječkog prstena

11.08.2021.

10:00

Autor: HRT - Radio Rijeka

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Foto: - / -

Primorsko-goranska županija u srijedu ima 14 novooboljelih i 6 ozdravljenih osoba. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 2088 uzoraka briseva, a udio pozitivnih iznosi 0,7 posto, potvrdio je Stožer PGŽ.

Devet novooboljelih je iz područja Rijeke i riječkog prstena, dvoje sa područja Krka, dvoje sa Lošinja, te jedna osoba sa područja Crikveničko-vinodolske regije.

Među oboljelima jedna je osoba starija od 65 godina, dok šestero njih pripadaju mlađim dobnim skupinama te sedam radnoj populaciji.

Prema podatcima Ureda ravnateljstva KBC-a broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je jednak jučerašnjem te iznosi 11. Na respiratoru se nalazi jedan pacijent, kao i jučer.

Udio hospitaliziranih osoba od COVID-19 bolesti unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva u PGŽ-u je sada nešto niži te iznosi 15,27 posto. Broj aktivnih slučajeva kovida na području PGŽ sada je 72.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.