Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ: Bez novooboljelih u našoj županiji

08.04.2020.

10:18

Autor: Ivan Ribarić

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

U Primorsko-goranskoj županiji nema novozaraženih pacijenata u odnosu na jučer. Iako zasad nema ni novih ozdravljenja, broj zaraženih u našoj županiji i dalje je pod kontrolom. Ukupno je 47 oboljelih, dok je 13 osoba ozdravilo.

Četiri pacijenata koji su putnici iz Turske prebačena su u Crikvenicu, gdje će u talasoterapiju dolaziti samo oni s blagim simptomima koji prođu sve preglede na hitnom traktu KBC-a Rijeka.

S obzirom na brojeve stanje je dobro. Od jučer nemamo novih oboljelih i to nas veseli. Nema opuštanja jer se stanje vrlo brzo može promijeniti, što vidimo svaki dan u drugim zemljama, pa čak i u našim županijama. Mi smo prvi u Hrvatskoj zatvorili domove za starije i time spriječili proboj virusa među najugroženiju skupinu, ističe Marko Boras Mandić.

Vjerujem da ćemo već tokom današnjeg dana imati otvorene neke tržnice. 11 gradova i općina zatražilo je otvaranje svojih tržnica, čim svi ispune sve mjere koje smo propisali one će biti otvorene, zaključio je Mandić.

Cijeli razgovor s načelnikom Stožera civilne zaštite Primorsko-goranske županije Markom Borasom Mandićem poslušajte ovdje:

Marko Boras Mandić s novim informacijama, pripremio Dražen Zima

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.