Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ: bez novozaraženih, još tri osobe su se oporavile

07.05.2020.

10:10

Autor: Lea Domijan Fišter

Radovi iznad Korza, na secesijskoj zgradi, jednoj od najužih na riječkoj šetnici (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Radovi iznad Korza, na secesijskoj zgradi, jednoj od najužih na riječkoj šetnici (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Foto: - / -

U Primorsko-goranskoj županiji šesnaesti je dan bez novooboljelih od koronavirusa. Još su tri osobe izliječene u protekla 24 sata, pa se broj izliječenih popeo na 49, dok je još uvijek zaražena 21 osoba.

Ohrabrujući podaci o tom da nema novooboljelih, da su tri osobe izliječene od COVID-19 te brojkama o 21 zaraženoj i 49 izliječenih osoba, ostavljaju slobodu da javljanje započnem vicom, rekao je u programu HRT Radio Rijeke načelnik Stožera civilne zaštite Marko Boras Mandić.

Dakle, podijelio je sa slušateljima vic koji kaže: Da je Paolo di Valli kojim slučajem igrao za NK Istru, već bi prije 40 dana ozdravio, a ne tek sad.

Šalu na stranu, dodao je Boras Mandić, rekavši da se stanje stabiliziralo te da će od ponedjeljka najvjerojatnije po nekom modelu krenuti međužupanijski autobusni promet, odnosno da će biti ukinute propusnice među pojedinim županijama. Jednu bi grupu činile Primorsko-goranska, Istarska i Ličko-senjska, a ako se stanje stabilizira na području cijele Hrvatske, možda budu ukinute za cijelu zemlju.

Kada je riječ o slanju djece u školu, rekao je da je tek pet posto roditelja u Primorsko-goranskoj županiji odlučilo djecu poslati u školu te da se Stožer CZ PGŽ zalaže da se na državnoj razini ipak donese odluka o tome da se ova školska godina završi na daljinu te da krenu pripreme za iduću školsku godinu. Rad na dva kolosijeka bio bi jako težak i djeci i učiteljima, rekao je Bora Mandić.

Najavio je da se o ponedjeljka 11. svibnja dopuštaju sportski treninzi po klubovima, dakako uz primjenu epidemioloških mjera, beskontaktno i uz sudjelovanje do 10 ljudi u dvorani. Također je rekao da se od istog datuma veseli kavi u nekom od riječkih kafića, sve po novim pravilima odgovornog ponašanja. Poslušajte više:

Marko Boras Mandić o dopuštanju sportskih treninga, pripremio Josip Krmpotić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.