Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ: broj aktivnih slučajeva zaraze povećao se na 2220!

23.10.2021.

13:58

Autor: HRT - Radio Rijeka

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Primorsko-goranskoj županiji u nedjelju je 187 novooboljelih osoba, a 127 ih je ozdravilo. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 1373 uzoraka briseva, što znači da se udio pozitivnih unutar broja testiranih uzoraka danas smanjio na 13,62 posto.

135 novooboljelih su osobe iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, 17 s Krka, 12 iz Crikveničko-vinodolske regije, 10 iz Gorskog kotara, osam iz Liburnijskog područja, po dvije osobe s otoka Raba i Cresa te jedna s otoka Lošinja.

I danas najveći broj novooboljelih dolazi iz skupine radno aktivnih stanovnika 95, zatim 72 iz mlađih dobnih skupina, dok je 20 novooboljelih osoba starije od 65 godina. Tako se broj aktivnih slučajeva u županiji povećao na 2220, što je do sada najviši zabilježeni broj aktivnih slučajeva tijekom četvrtog epidemijskog vala.

Prema podatcima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti se danas povećao za novih 10 pacijenta u odnosu na jučer te iznosi 73. U jedinici intezivne skrbi KBC-Rijeka na respiratoru se nalazi petero pacijenata.

Udio hospitaliziranih osoba unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je pored nastavka rasta broja aktivnih slučajeva, kao i značajnog rasta broja hospitalizacija stabilan te iznosi 3,28 posto.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.