Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ: broj hospitaliziranih pacijenata u ponedjeljak veći za jedan

02.08.2021.

10:34

Autor: HRT - Radio Rijeka / Neva Funčić

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Foto: - / -

U Primorsko-goranskoj županiji u ponedjeljak je troje novooboljelih te osam ozdravljenih osoba. Udio pozitivnih unutar 1927 uzoraka obrađenih briseva iznosi 0,2 posto, potvrdio je Stožer civilne zaštite PGŽ.

Prema podatcima Ureda ravnateljstva KBC-a broj hospitaliziranih pacijenata kojI se liječe od COVID-19 bolesti je u ponedjeljak veći za jednog pacijenta u odnosu na nedjelju te iznosi 14. Na respiratoru se u KBC Rijeka nalaze dvije osobe.

"Zona smo visoke sigurnosti i želimo takvi i ostati", naglasio je Mićović i pozvao na cijepljenje. Do sada je prvom dozom cijepljeno 54 posto odraslog stanovništva, a akcija otvorenih vrata se nastavlja...

Udio hospitaliziranih osoba od COVID-19 bolesti unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva u PGŽ-u je sada zbog laganog pada broja aktivnih slučajeva te povećanja broja hospitaliziranih osoba nešto viši te iznosi 16,27 posto. 

Broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti na području PGŽ smanjio se za pet osoba i sada iznosi 86.

Primorsko-goranska županija je u zelenoj epidemiološkoj zoni sa 34.7 kumulativne incidencije bolesti u zadnjih 14 dana, a hospitalizirani su oni koji nisu cijepljeni, rekao je ravnatelj NZZJZ PGŽ Vladimir Mićović, poslušajte izjavu:

Mićović-PGŽ u zelenom, pripremila Neva Funčić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.