Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ: cijepljenje školske djece intezivnije u idućem tjednu

05.06.2021.

09:44

Autor: Tatjana Sandalj

Foto: Hrvoje Jelavić / Pixsell

Foto: Hrvoje Jelavić / Pixsell

Foto: - / -

Broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti na području Primorsko-goranske županije pao je na 280 slučajeva, izvijestio je Stožer civilne zaštite PGŽ u subotu. Tijekom 24 sata zabilježeno je 27 novooboljelih i 61 ozdravljena osoba.

Tijekom petka laboratorijski je obrađeno 490 uzoraka, a udio pozitivnih među njima je 5,5 posto.

Prema podacima ravnateljstva riječkog KBC-a, hospitaliziran je jedan COVID-19 pacijent manje nego dan ranije i sad ih je 22. Na respiratoru je još jedan oboljeli, dakle, jedan manje nego jučer. Udio hospitaliziranih u ukupnom broju aktivnih slučajeva sada je 7,8 posto.

56 posto novooboljelih je iz Rijeke i riječkog prstena. Četiri nova slučaja su u Gorskom kotaru, po tri na Liburniji i Krku te dva na Rabu. 

59 posto novooboljelih je u radnoj populaciji. Sedmero novooboljelih su djeca školskog uzrasta, jedan student, a troje su stariji od 65 godina. 

Cijepljenje djece školskog uzrasta u PGŽ intenzivirat će se tijekom idućeg tjedna najavio je ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije Vladimir Mićović, poslušajte:

Mićović: Djecu će cijepiti na punktovima ili u školskim ambulantama, pripremila Iva Črnjar Ivančan

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.