Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ: cijepljenje u Rijeci od utorka na Mlaki; u riječkom KBC 12 kovid pacijenata manje

01.03.2022.

10:37

Autor: Tatjana Sandalj, Josip Krmpotić

Timovi za cijepljenje od utorka dežuraju u aneksu NZZJZ PGŽ na Mlaki

Timovi za cijepljenje od utorka dežuraju u aneksu NZZJZ PGŽ na Mlaki

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Među 1783 laboratorijski obrađena uzorka tijekom ponedjeljka potvrđene su 243 novooboljele osobe, a ozdravilo ih je 365. Broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti u Primorsko-goranskoj županiji smanjio se na 2731, priopćio je Stožer civilne zaštite PGŽ. NZZJZ PGŽ više neće cijepiti u dvorani na Zametu. Timovi su premješteni u produžetak pri glavnoj zgradi Zavoda, na adresi Krešimirova 52a.


Radno vrijeme novog riječkog glavnog cijepnog punkta u glavnoj zgradi Zavoda je svakog radnog dana od 8 do 19:30, a subotom od 8 do 15 sati.


Punkt za cijepljenje protiv COVID-19 za područje Liburnije ponovno je na lokaciju Doma zdravlja PGŽ, Stubište dr. Vande Ekl 1 u Opatiji. Cijepljenje će provoditi dva tima NZZJZ PGŽ Ispostava Opatija u njihovim prostorijama na prvom katu zgrade svakog utorka od 15 do 18 sati. Cijepljenje se i dalje provodi bez najave.


Udio pozitivnih u ukupnom broju laboratorijski obrađenih uzoraka je 13,63 posto, a udio hospitaliziranih u ukupnom broju aktivnih slučajeva je 2,08 posto.


160 novooboljelih je iz Rijeke i mjesta u prstenu, 25 ih je iz Gorskog kotara, 22 s Liburnije, po 12 iz crikveničko-vinodolske rivijere i s otoka Krka, 11 s otoka Raba te jedan s otoka Lošinja. 151 novooboljeli pripada skupini radno aktivnog stanovništva, 77 ih je iz mlađih dobnih skupina, a 15 ih je starije od 65 godina. 


Prema podacima ravnateljstva riječkog KBC-a, u bolnici se liječi čak 12 kovid pacijenata manje nego dan ranije. Sada ih je na bolničkom liječenju 57, a u jedinici intenzivne skrbi ih je na respiratoru troje. Preminulih od kovida u riječkoj bolnici nije bilo.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.