Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ donirao zgradu, općina će urediti, a djeca Triblja će u novi vrtić

22.07.2016.

15:00

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Donosimo primjer dobre prakse prenamjene neiskorištenog objekta. U Triblju je Primorsko-goranska županija raspolagala sa zgradom ambulante Doma zdravlja koja nije u funkciji. Ugovor o darivanju nekretnine Vinodolskoj općini potpisan je danas.

U Triblju je Primorsko-goranska županija raspolagala sa zgradom ambulante Doma zdravlja koja nije u funkciji, a novi vlasnik, Vinodolska općina nada se uskoro u taj prostor smjestiti dječji vrtić jer vrtić u Triblju "Cvrčak i mrav" puca po šavovima.

Šestotinjak četvornih metara zgrade i dvorišta tržišne vrijednosti veće od 620 tisuća kuna lijepa je donacija Općini koja će taj prostor urediti. Postoji i mogućnost dogradnje na katu i u prostoru iza zgrade.

"Zgrada znači puno za budućnost vrtića u Triblju, jer će se time on preseliti u vlastiti prostor. Krajnji rezultat trebao bi biti zadovoljstvo roditelja i djece koja će biti smještena u svoje grupe i rasti zajedno", rekao je zamjenik načelnika Božidar Zubčić dodavši da je u vrtićkim skupinama 73 djece, 38 u Triblju i 35 u Bribiru.

I župan Zlatko Komadina zadovoljan je inicijativom koja je stigla iz baze, poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.