Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ: Donošenje proračuna prije novog Zakona gledanje je u kristalnu kuglu!

20.11.2017.

13:37

Autor: Lea Domijan Fišter

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Županijska skupština u četvrtak bi trebala usvojiti proračun za iduću godinu. Proračun se predlaže prije donošenja novog Zakona o financiranju jedinica regionalne i lokalne samouprave te je njegovo planiranje nalik gledanju u kristalnu kuglu, rekao je predsjednik skupštine Erik Fabijanić.

Najznačajniji kapitalni projekti su energetska obnova osam škola, Putevima Frankopana, revitalizacija lječilišta u Velom Lošinju, Centar za posjetitelje u Belom i Centar za velike zvijeri u Staroj Sušici, rečeno je na redovitoj tjednoj konferenciji za novinare u Primorsko-goranskoj županiji. Proračun za iduću godinu raste, rekao je pročelnik odjela za financije Krešimir Parat, te je planiran u iznosu od 867,7 milijuna kuna.

U energetsku obnovu kreću škole u Čabru, Vrbovskom, Novom Vinodolskom, Kraljevici, Lovranu, Rabu, Barbatu i Cresu, a dovršit će se i rekonstrukcija škole i dvorane u Puntu. Milijun kuna od Ministarstva regionalnog razvoja ide za školu u Čavlima, dvoranu u Hreljinu te projektiranje nove školske zgrade na Marinićima, rekla je županijska pročelnica za odgoj i obrazovanje Edita Stilin.

"Vjerujem da će se otvoriti i novi veliki kapitalni projekt rekonstrukcije škole u Dražicama te izgradnja dvorane. Kad sve to sumiram i uzmem u obzir i šest milijuna kuna iz proračuna Općine Punat i proračunski dio Odjela za školstvo i obrazovanje PGŽ-a, ukupno će za kapitalne projekte u školstvu Primorsko- goranske županije biti izdvojeno 50 milijuna kuna, rekla je Edita Stilin. Poslušajte izjavu Parata i Stilin:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.