Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ: energetska obnova škola vrijedna više od 30 milijuna kuna

24.05.2018.

13:31

Autor: Vladimir Jurić

Osnovna škola Ivana Mažuranića u Novom Vinodolskom (Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka)

Osnovna škola Ivana Mažuranića u Novom Vinodolskom (Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Obilaskom osnovnih škola Ivana Mažuranića u Novom Vinodolskom te one u Kraljevici, župan Zlatko Komadina označio je početak radova na najvećoj kapitalnoj županijskoj investiciji u školstvu, vrijednost koje je 33,4 milijuna kuna, od čega je PGŽ odvojila nešto više od 11,9 milijuna kuna.

Radovi koji će se odvijati u okviru projekta "Energetska obnova zgrada osnovnih škola Primorsko-goranske županije", a obuhvaćaju osam osnovnih i područnih škola. Ovim projektom, kojeg sufinanciraju Europski fond za regionalni razvoj, Primorsko-goranska županija i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, u nekim će se objektima za grijanje uštedjeti i do 80 posto sredstava.

U projekt su uključene OŠ Ivana Gorana Kovačića - Vrbovsko, OŠ "Petar Zrinski" - Čabar, OŠ Viktora Cara Emina - Lovran, OŠ Frane Petrića - Cres, OŠ Ivana Rabljanina i PŠ "Barbat" na Rabu, kao i već spomenute škole u Novom Vinodolskom i Kraljevici.

Kako sredstva koja su odvojili Europski fond za regionalni razvoj, PGŽ i Fond za zaštitu okoliša nisu bili dovoljni, Primorsko-goranska županija osigurala je dodatna sredstva, prijavivši se u prosincu 2017. godine na poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, za što su joj odobrena bespovratna sredstva za financiranje projekta u visini od 7,2 milijuna kuna.

Uz župana Zlatka Komadinu, u obilasku su bili i pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Edita Stilin, pročelnik Upravnog odjela za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima Boris Turjak, ravnatelj Ustanove REA Kvarner Darko Jardas te predstavnici izvođača radova. Poslušajte što je tim povodom u osnovnoj školi Ivana Mažuranića rekao župan Komadina:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.