Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ: Epidemiološka situacija sve bolja, srednjoškolci se vraćaju u klupe

21.05.2021.

14:07

Autor: HRT - Radio Rijeka

Milijun i petstotisućitu dozu cjepiva u Hrvatskoj primila je osoba u našoj županiji (Foto ilustracija: Goran Kovačić / Pixsell)

Milijun i petstotisućitu dozu cjepiva u Hrvatskoj primila je osoba u našoj županiji (Foto ilustracija: Goran Kovačić / Pixsell)

Foto: - / -

Epidemiološka situacija u županiji sve je povoljnija, što potvrđuju i današnje brojke, rečeno je na sjednici Županijskog stožera. Zbog povoljnije epidemiološke situacije, od sljedećega tjedna se u školske klupe vraćaju i svi učenici srednjih škola. Maturanti će zadnja dva dana nastave imati online.

I dalje se nastavlja organizirano masovno cijepljenje građana, a ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo u Rijeci Vladimir Mićović poziva da se dođe 10 minuta prije dogovorenog termina kako bi se izbjegle gužve, na što je upozorio i načelnik Stožera Mladen Šćulac.

Jučer je u Hrvatskoj premašena brojka od 1,5 milijuna utrošenih doza cjepiva, a milijun i petstotisućitu dozu primila je osoba u Primorsko-goranskoj županiji, javlja Hina.

"Plan je do kraja lipnja procijepiti 120 tisuća osoba u županiji, čime bismo dostigli cilj da u turističku sezonu uđemo sa 60 posto procijepljenog stanovništva", naglasio je Mićović.

Potvrdio je uzlazni trend cijepljenih, od čega je prvom dozom u našoj županiji cijepljeno 84 714 građana, a drugom tri tisuće.

Pročelnica županijskog Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Edita Stilin rekla je da je u školama prošli tjedan evidentirano 38 COVID-pozitivnih učenika.

Izrazila je i zadovoljstvo jako dobrim odazivom nastavnika i odgajatelja na cijepljenje, kojim je do sada obuhvaćeno 2800 zaposlenika u školama i dječjim vrtićima.

Županijska pročelnica za školstvo Edita Stilin obavijestila je da će maturanti imati zadnja dva dana online, dok će ostali školarci ići u školu po modelu A. Poslušajte izjave s konferencije za medije Županijskog stožera:

Šćulac, Mićović, Stilin o situaciji u županiji; pripremila Nikolina Gerek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.