Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ: sve veći odaziv na booster dozu

17.01.2022.

10:14

Autor: Tatjana Sandalj

Epidemija koronavirusa

Epidemija koronavirusa

Foto: Ilustracija / HRT

Tijekom nedjelje su, među 639 laboratorijski obrađenih uzoraka briseva u hitnoći, potvrđene 52 novooboljele osobe od COVID-19 boelesti. 631 osoba je ozdravila pa je broj aktivnih kovid slučajeva u Primorsko-goranskoj županiji sada 7783, izvijestio je Stožer civilne zaštite PGŽ.

Udio pozitivnih među testiranima je 8,14 posto, a udio hospitaliziranih u ukupnom broju aktivnih slučajeva je 1,58 posto. 


46 novooboljelih su osobe iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, tri iz Crikveničko-vinodolske regije, dvije s liburnijskog područja te jedan s otoka Krka. Najveći broj novooboljelih, njih 33, pripadaju skupini radno aktivne populacije, 13 mlađim dobnim skupinama, šestero je starije od 65 godina.


Prema podacima ravnateljstva riječkog KBC-a, ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti povećao se za pet pacijenata u odnosu na jučer i iznosi 123. U jedinici intenzivne skrbi KBC-Rijeka, na respiratoru je osam pacijenata, kao i jučer.


Tijekom nedjelje u KBC-u Rijeka preminule su još dvije necijepljene osobe od COVID-19 bolesti; jedna s prebivalištem iz PGŽ. Peti epidemijski val, pokretan omikron varijantom virusa, čiji početak u PGŽ bilježimo od 4. siječnja, do danas je odnio 13 života građana PGŽ od kojih su dvije starije osobe s komorbiditetima bile cijepljene, ali ne i booster dozom.


Sve veći je odaziv na booster dozu cjepiva koju je prošli tjedan primilo 7.605 ljudi, rekao je epidemiolog Dobrica Rončević.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.