Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ: I dalje visok udio pozitivnih među testiranima

13.01.2022.

10:11

Autor: Tatjana Sandalj

Ilustracija (REUTERS/Stephane Mahe)

Ilustracija (REUTERS/Stephane Mahe)

Foto: - / REUTERS

Laboratorijskom analizom 3057 uzoraka briseva tijekom srijede potvrđene su 843 novooboljele osobe od COVID-19 bolesti u Primorsko-goranskoj županiji. 205 osoba je ozdravilo pa je broj aktivnih slučajeva u PGŽ sada 8039, priopćio je Stožer civilne zaštite PGŽ. Testitanje u NZZJZ PGŽ na Mlaki u četvrtak traje do 13 sati, ali će biti testirani svi koji se zateknu u redu u to vrijeme.

Udio pozitivnih među testiranima je 27,58 posto, a udio hospitaliziranih u ukupnom broju aktivnih slučajeva je 1,45 posto. 


590 novooboljelih su osobe iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, 87  liburnijskog područja, 71 iz Crikveničko-vinodolske regije, 64 s otoka Raba, 27 s otoka Krka, troje iz Gorskog kotara te jedan s otoka Cresa. Najveći broj novooboljelih osoba, njih 502, pripada skupini radno aktivne populacije, 260 mlađim dobnim skupinama, a 81 novooboljeli stariji je od 65 godina.


Prema podacima ravnateljstva KBC-a, ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od kovida smanjio se za sedam pacijenta u odnosu na dan ranije. U bolnici je sada 117 COVID-19 oboljelih, a u jedinici intenzivne skrbi na respiratoru je devet pacijenata.


Tijekom srijede su u KBC-u Rijeka preminule još tri osobe od COVID-19 bolesti. Jedna je iz PGŽ, jedna iz Istarske županije, a jedan je strani državljanin.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.