Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ ima malo zaraženih i puno pomaže - prijavite zbrinute!

04.01.2021.

11:27

Autor: Tatjana Sandalj, Neva Funčić

Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Stožer civilne zaštite Primorsko-goranske županije izvijestio je u ponedjeljak o 25 novooboljelih i 220 ozdravljenih. Osim koronavirusa, tema konferencije za novinare stožera bila je i pomoć koju PGŽ pruža Banovini.

Na području pGŽ je trenutno 1.670 aktivnih slučajeva oboljelih od COVID-19 bolesti. Jučer je laboratorijski obrađeno 216 uzoraka, a udio pozitivnih među obrađenim testovima je 12 posto. 

Prema podacima ravnateljstva KBC-a Rijeka, na bolničkm liječenju je još uvijek 112 osoba, a osam oboljelih je na respiratoru. U riječkom KBC-u liječe se i osobe koje nisu s područja PGŽ, napominju iz ravnateljstva, uz potvrdu da su još tri osobe preminule u bolnici. 

Na području Banovine je svakodnevno na terenu 120 pripadnika interventnih službi iz Primorsko-goranske županije, a brojne su obitelji u svoje domove primile obitelji nastradale u potresu. Ravnateljica županijske organizacije Crvenog križa Vesna Čavar poručuje da je važno njihov boravak prijaviti Crvenom križu, kako bi bili u evidenciji službe traganja, ali i primili pomoć u hrani i potrepštinama.

Županijski vatrogasni zapovjednik Mladen Šćulac ističe da su vatrogasni timovi dobro opremljeni i obučeni. Prvi su timovi iz PGŽ krenuli već sat i pol nakon najjačeg potresa, svakodnevno je na terenu između 43 i 48 primorsko-goranskih vatrogasaca, a sutra iz Rijeke kreće treća smjena popune.

Poslušajte izjave Mladena Šćulca, ravnatelja NZZJZ PGŽ Vladimira Mićovića, ravnatelja KBC-a Rijeka Alena Ružića i Vesne Čavar:

Stožer CZ: malo zaraženih, puno pomoći; pripremila Neva Funčić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.