Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ: jedina županija s porastom broja udomiteljskih obitelji

21.12.2021.

12:21

Autor: Ivan Ribarić

zaklada "Vaša pošta"

zaklada "Vaša pošta"

Foto: Ivan Ribarić / HRT - Radio Rijeka

U Primorsko-goranskoj županiji godišnje petero ili šestero djece izlazi iz programa skrbi i susreću se s problemom pronalaska prvog zaposlenja i riješavanjem stambenog pitanja, rečeno je na godišnjoj dodjeli police životnog osiguranja Zaklade "Vaša pošta".

Naša županija kroz projekt "Dobri ljudi djeci Hrvatske" Zaklade "Vaša pošta" osigurava iznos od 50.000,00 kuna za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi kako bi lakše premostila teškoće do pronalaska prvoga zaposlenja.


Manje od 100-njak djece u Hrvatskoj iziđe iz skrbi kada napune 18 godina, dok u Primorsko-goranskoj županiji broj djece koji godišnje iziđu iz skrbi je 5 do 6.

Kada djeca iziđu iz skrbi čim napune 18 godina nalaze se pred izazovom života. Najčešće tada imaju problema s pronalaskom i plaćanjem najma stana, kao i pronalaskom posla.

Hana Rižovski Delogu- predstavnica Centra za pružanje usluga u zajednici "Izvor"

Ovogodišnja dobitnica nagrade Zaklade je Nikolina Horvat kojoj će novčani iznos pomoći u prijelaznom razdoblju života izvan udomiteljske obitelji. Koji su najveći problemi izlaska iz skrbi objasnila je predstavnica Centra za pružanje usluga u zajednici "Izvor" Hana Rižovski Delogu


Poslušajte:

uručenje nagrade Vaša pošta

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.