Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ: još nismo dosegnuli 80 posto procijepljenosti odraslih

27.01.2022.

11:08

Autor: Josip Krmpotić

Borba s koronavirusom

Borba s koronavirusom

Foto: Davor Puklavec/Željko Lukunić/Damir Spehar / PIXSELL

Nakon rekorda od 2019 zaraženih potvrđenih laboratorijski obrađenim testovima tijekom utorka, tijekom srijede potvrđeno je još 1266 novooboljelih na području Primorsko-goranske županije. Dramatičan porast zaraze, na sreću, ne odražava se na broj hospitaliziranih, a posebno smo zadovoljni procijepljenošću i brojem ljudi koji su primili i treću dozu, rekao je ravnatelj županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Vladimir Mićović. 

Ozdravile su 543 osobe, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Primorsko-goranske županije. Broj aktivnih slučajeva povećao se na 11474. 


Tijekom srijede obrađeno je 3550 uzoraka, a udio pozitivnih među njima je 35,66 posto. Udio hospitaliziranih u ukupnom broju aktivnih slučajeva je 0,95 posto. 


904 novooboljele osobe su iz Rijeke ili mjesta u prstenu, 111 ih je s liburnijskog područja, 71 s otoka Krka, 70 iz crikveničko-vnodolske regije, 52 s otoka Raba, 39 s otoka Lošinja, 11 iz Gorskog kotara i osam s otoka Cresa. 699 novooboljelih je iz radno aktivne skupine stanovništva, 479 je iz mlađih dobnih skupina, a 88 ih je starije od 65 godina. 


Prema podacima ravnateljstva riječkog KBC-a, šest kovid bolesnika više liječi se u bolnici, ukupno ih je sada 110, a u jedinci intenzivnog liječenja na respiratoru je sedam oboljelih. 


Tijekom srijede je u rijekom kovid centru preminulo još troje kovid bolesnika s prebivalištem u PGŽ i jedan iz Ličko-senjske županije. 


Procijepljenost u PGŽ je 76 posto odraslih stanovnika. Broj hospitaliziranih stagnira, a stagnira i broj umrlih, ali na visokoj razini, istaknuo je epidemiolog Mićović, poslušajte:

Mićović o aktualnoj epidemiološkoj situaciji

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.